Fashion designers:

För er som är intresserade så kan ni läsa lite om dem just omtalade fashion designerna! :)

Christian Louboutin

Christian Louboutin

Creative Director och grundare, Christian Louboutin har fått varje kvinna i världen att åtrå hans rödlackade sulor som blivit signumet för hans arbete. Vår mest eftertraktade high-end skodesigner lanserade sin första kollektion av damskor i Frankrike 1991. Ett år senare kände Louboutin att skorna saknade energi och målade rött nagellack på sulan - och så var hans varumärke fött. Louboutin är främst känd för sina mer uppklädda modeller som innehåller allt från fjädrar till utsmyckade remmar, men han är även mycket uppskattad för sina herrskor. Ambitionen att införa höga stilettklackar tillbaka på modet var att "göra kvinnan sexig, vacker och att få hennes ben att se så långa ut som möjligt".



Marc Jacobs

Marc Jacobs

Endast en man lyckas med att skapa habegär och hype varje gång en ny kollektion presenteras, och det är den amerikanske designern Marc Jacobs. Hyllad för den breda konstnären han är, driver han inte bara sitt eget märke, utan är även Creative Director för Louis Vuitton där han införde ready-to-wear. Marc Jacobs lanserades 1986 och sedan dess har det kreativa geniet utan gränser skapat kollektioner inspirerade av allt från grunge till sagor, från jet-set till Tokyo nattklubbar.



Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent grundades 1962 av franska designern med samma namn och är idag ett av världens ledande lyxvarumärken. Geni, modeikon och legend, hans arv till modehuset känns igen på signaturplagg som chiffongblusar, siden jumpsuits, sarong-bundna toppar och skräddarsydda ärmlösa kavajjackor. Stefano Pilati, Creative Director sedan 2004, håller Saint Laurents budskap "att klä sig är ett sätt att leva" vid liv genom att behålla husets estetiska koncept samtidigt som han är nyskapande och modern.



Balenciaga

Balenciaga

Det franska modehuset grundades 1918 av spanjoren Cristobal Balenciaga som omedelbart erkändes som en av världens mest inflytelserika designers. Under den nuvarande kreativa ledningen av självlärda designern Nicolas Ghesquière, har Balenciaga återfått den hype som omgav märket när det startades och Christian Dior beskrev Balenciaga som "mästaren av oss alla". Ghesquire har blivit mycket uppskattad för sin distinkta futuristiska design och tekniska känsla, blandad med ett stort kunnande om tyger och stil.


Lite fakta för er som är intresserade precis som jag! ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0